Nem hivatalos oldal

Önbizalom a megfelelés helyett

onbizalom

Önbizalom

Szörnyű érzés, amikor az ember nem képes észrevenni a saját értékeit és ezért lekicsinyli saját magát. A megfelelési kényszer mindig a megkopott önbizalom miatt jön létre.

Az ember próbál mindig jobb és jobb lenni, mert azt reméli, hogy ennek köszönhetően szeretetet kap majd az ismerőseitől. Pedig ez gyakorta nem így alakul, hiszen a többiek sokszor nem viszonozzák azt, amit korábban másoktól kaptak. Éppen ezért, nem érdemes a megfelelési kényszer foglyává válni.

Az önbizalom megerősítése érdekében, inkább a kölcsönös megbecsülésen és szereteten alapuló kapcsolatokat kell keresni. Paksi András szerint az sem árt, ha valaki megtanul néhány mantrát az ereje erősítése érdekében.

A mondatokat a paksiandras.com internetes oldalon lehet elolvasni. Innen az is kiderül, hogy milyen módszerek léteznek még az önbizalom fejlesztésére. Ezeknek a segítségével jelentős haladást lehet elérni az önismereti úton. Érdemes feliratkozni a hírlevélre is, mert így az olvasók rengeteg hasznos tudásanyaghoz juthatnak hozzá.

Print Friendly, PDF & Email