Nem hivatalos oldal

Így számolja ki a klíma fogyasztását!

Klíma

Klíma

Az elektromos berendezések esetén a vételár az csak egy dolog, viszont azt is nagyon lényeges tudni, hogy az üzemeltetését ki tudjuk-e gazdálkodni a későbbiekben. A legtöbb klíma szerkezet ugyan alig fogyaszt többet, mint egy hajszárító, mégis azért van észrevehető különbség két termék között, főleg akkor, ha az egyik egy régebben gyártott modell.

A gyártók természetesen feltüntetik ezt az értéket is a termékismertetőben, azonban a fogyasztási érték nemcsak ennyitől függ. Van még számos külső tényező, ami befolyásolni tudja a klíma működésének árát.

Ezek közé tartozik többek között a hőszigetelés, az egyéb hőtermelő eszközök működése, a környezeti és a belső hőmérséklet közötti különbség, a hűteni vagy fűteni kívánt szoba mérete, illetve inverteres vagy nem a klíma berendezés.

Ezek az értékek, bár módosítják valamelyest az összeget, azért nem számottevően, így a gyártó által becsült értékek helytállóak, amennyiben nem extrém körülményekről beszélünk. A fenti honlapon megtalálja a teljes számítást.

Print Friendly, PDF & Email