Hogyan lehet felismerni az erdei mézet?

A mézharmat már ősidők óta ismert. Évszázadok óta jelen van a világ konyhaművészetében és kultúrájában. Az ókorban nemcsak értékes és tápanyagokban gazdag termék volt, hanem jellemzően gyógyhatású is, amit számos történelmi forrás is megerősít.

Az erdei méz gyógyír a megfázásra, erősíti a szervezetet és a bőrre is kiválóan hat. Az egészségjavító hatása a benne található fehérjéknek köszönhető, amelyek antibakteriális tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezeknek az anyagoknak a hatása olyan erős lehet, hogy az erdei méz nyugodtan nevezhető természetes antibiotikumoknak. Emellett gazdag antioxidáns forrás, hatalmas mennyiségű vitamint és nyomelemet, például vasat, káliumot, magnéziumot, kalciumot, foszfort vagy mangánt is tartalmaz.

Attól függően, hogy az év melyik időszakában virágoznak a méz előállításához használt virágok és gyógynövények, az erdei méz színe világosabb vagy sötétebb lehet. Érdekes, hogy a színe az idő hatására kifakul. Az erdei méz kristályosodásának időtartama a nektár típusától függ. Ezt követően arany színűvé válik.

A weboldal használatának folytatásával Ön elfogadja a cookie-k használatát További információk

A cookie beállítások ezen a weboldalon "cookie-k engedélyezve" beállításon vannak, hogy a lehető legjobb böngészési élményt nyújthassuk Önnek. Ha Ön folytatja ennek a weboldalnak a használatát anélkül, hogy megváltoztatná a cookie beállításokat, vagy az alábbi "Elfogadom" gombra kattint, akkor Ön hozzájárul a fentiekhez.

Bezárás