Nem hivatalos oldal

Egyre több bank kínál befektetéseket a család legfiatalabb tagjának

Gyermek megtakarítás

Gyermek megtakarítás

Fontosnak tartja, hogy gyermeke mindenből a legjobbat kapja? A boldog gyermekkor nem csak az anyagi javak biztosításáról szól, hanem a lelki és emberi támasz megteremtéséről is. Szülőként az is fontos feladat, hogy előbbre lássunk, és már egészen korán elkezdjünk takarékoskodni a későbbi időkre. Érdemes tisztában lennie azzal, hogy a gyermek felnevelése mellett annak iskoláztatási költségeiről is gondoskodhat előre, mégpedig a többféle rendelkezésre álló gyermek megtakarítási forma valamelyikével.

Talán saját példájából is pontosan tudja, hogy a felsőoktatásban való részvétel, fiatal felnőttként az otthonteremtés mind olyan területek, amelyek szülői segítség nélkül bizony komoly akadályokba ütközhetnek.

Célszerű már a kicsi első éveiben átgondolni, milyen megtakarítási forma mellett érdemes letenni a voksot a későbbi zökkenőmentes évek érdekében. A több mint189 féle gyermek megtakarítás között azok is megtalálják számításukat, akik havi szinten egészen keveset tudnak csak félretenni. Optimális esetben a szülők fizetésének 10-15 százaléka jelenti a legjobb megoldást, de az ennél kevesebb összeg is sokkal többet jelent a semminél.

Sajnos hazánkban tíz szülőből mindössze kettő foglalkozik azzal, hogy gyermekének anyagi biztonságát ilyen módon valósítsa meg. Szerencsére a helyzet javulni látszik, és mind többen kezdenek érdeklődni a különféle gyermek megtakarítási formák iránt, a tapasztalatok pedig egyértelműen jók a területen. A gyermek megtakarítás nagy segítséget jelenthet a választáshoz, vegye fel a kapcsolatot a szakemberrel!

Print Friendly, PDF & Email