Nem hivatalos oldal

Olykor cserélni kell a hátsó váltót

Shimano Deore váltó

Shimano Deore váltó

Hogyha hiába állítjuk, mégis kattog, akkor ott a kábelezéssel lesz a baj vagy a váltó nem végzi már tökéletesen a dolgát. A hátsó váltó abban az esetben szorul cserére, hogyha elgörbül vagy elgyengül a rugója. Ebben az esetben a váltás elég nehézkessé válik és nem lesz képes megtartani a láncot a megfelelő fogaskeréken.

Hogyha egy fogaskereket használunk elől, akkor állandóan azzal kell szenvednünk, hogy visszatesszük rá a láncot, mert a hátsó váltó a gyenge rugó miatt már nem képes kellően megfeszíteni azt. Manapság a leginkább népszerűnek a Shimano és SRAM váltók számítanak.

Mindkét márka esetében választhatunk többféle felhasználási területhez hátsó váltót. A profi sportolók bringái rendkívül drága alkatrészekkel vannak felszerelve, annak érdekében, hogy az alacsony súly ellenére bírják a kemény igénybevételt.

A mindennapi használathoz azonban elég lehet egy Shimano Deore, Acera, esetleg egy Tourney hátsó váltó, de ha SRAM-ról van szó akkor az X3-as, X4-es, X5-ös modellek is kiváló választásnak számítanak.

Print Friendly, PDF & Email