Nem hivatalos oldal

Mire használható fel a cégkivonat?

cégkivonat

Cégkivonat

Bármilyen komolyabb ügyintézésről legyen szó, egyszerűen elengedhetetlen, hogy megfelelő dokumentumokkal rendelkezzünk. Ezeknek a hiányában csak feleslegesen futhatjuk a köröket, mert a hivatalok biztosan nem fogják engedni, hogy elérjük a célunkat. Amennyiben valamilyen vállalkozást vezetünk, rendszeresen szükséges a cégkivonat kikérésére, legyen az banki hitel felvétel, autóvásárlás, pályázat leadása vagy hasonló dolgok.

Olykor az is előfordul, hogy más üzleti szervezet adataira vagyunk kíváncsiak, például azért, mert partnerszerződést akarunk kötni és tudni szeretnénk, hogy biztosan minden rendben van-e az adott fél háza táján. A cégkivonat többféle formában hozzáférhető.

Régebben még egyedül a személyes beszerzés volt lehetséges, ami sok formanyomtatvány kitöltését követően és olykor hosszú idő elteltével hozott eredményt. A digitalizált 21-ik században már elég egy okostelefon és a kért cégkivonat hamarosan a kezünkbe kerül. Az elektronikus formát egyszerűen papíralapúvá tehetjük, ami felhasználható általában 30 napig az elérni kívánt céljainkra.

Print Friendly, PDF & Email