Nem hivatalos oldal

Kevés fényt igényelnek az árnyéktűrő növények

árnyéktűrő növények

Árnyéktűrő növények

Amikor nekilátunk a kert megtervezésének és kialakításának, akkor több szempontot kell figyelembe vegyünk. Ha ezeket elhanyagoljuk, akkor gyorsan azzal szembesülhetünk, hogy az elpalántált növények valamiért kevésbé érzik jól magukat. Van ugyanis a fajokra jellemző élőhely igény. Egy konkrét példával élve, az árnyéktűrő növények, amilyen a legtöbb páfrány, a folyamatos napsugárzást és szárazságot csak nehezen vagy egyáltalán nem viseli el.

Fontos számukra, hogy rendszeresen takarásban legyenek és a talaj nedves maradjon alattuk, mert csak ekkor tudnak nagyra és méregzöldre fejlődni ezek az árnyéktűrő növények. Ha a virag-online.hu weboldalon vásárolunk, akkor megtaláljuk a fontos információkat, amelyek fényében cselekedve elérhetjük, hogy kedvenceink kiválóan érezzék magukat.

Egy kertnek mindig van olyan része, ami a nap jelentős részében vagy folyamatosan takarásban van és csak szórt fény jut oda. Ezek azok a pontok, ahol az árnyéktűrő növények képesek kibontakozni és oly módon terjeszkedni, hogy minden rendelkezésre álló négyzetmétert uralmuk alá hajtsanak.

Print Friendly, PDF & Email