Nem hivatalos oldal

A telefon kábelnek több típusa van

Telefon kábel

Napjaink modern világában szinte el sem tudjuk képzelni a hétköznapjainkat a telefonos kommunikáció nélkül. A legtöbb helyen már az okostelefon valamelyik fajtáját alkalmazzák, azonban még mindig felkapottak a vezetékes példányok is. Ebben az esetben nélkülözhetetlen a telefon kábel, ami összekapcsolja az előfizetői pontokat és az elosztószekrényt.

Természetesen ebből a kiegészítőből több típusra is bukkanhat az ember, ugyanis a kábeleket is eltérő közegekben lehet alkalmazni. Főleg a telefon kábel esetében, ami lehet fali, lég- vagy földkábel, ezzel is több lehetőséget adva a megoldásnak. A legtöbb esetben a helyzetnek megfelelő fajtát választják ki, mert például egy kikötött hajónál nem működik a földbe vezetett verzió.

Itt csakis a kültéri légkábel a megoldás, ami szerencsére könnyedén megrendelhető az internetről. Ez a típusú telefon kábel acélsodronnyal rendelkezik, amivel könnyedén rögzíteni lehet. Leginkább oszlopok vagy épületek között feszítik ki ezeket, hogy még véletlenül se legyenek fennakadások az egyének közötti kommunikációban.

Print Friendly, PDF & Email