Nem hivatalos oldal

Szórakoztató és hasznos oktató társasjátékok

Oktató társasjátékok

Oktató társasjátékok

A játékok a gyermekek életének alapvető elemei, ezért érdemes kihasználni az oktató és fejlesztő hatásukat, hiszen semmi mással nem tanulnak könnyebben, mint kedvenc szórakoztató eszközeik által. Az oktató társasjátékok már egészen kicsi kortól, pontosan 2 évtől olyan információkkal látják el a gyerkőcöket, amelyekre a való világban is szükségük van, illetve lesz.

Fejleszthetik általuk a motorikus, a finom-motorikus készségeiket, logikai, matematikai gondolkodást sajátíthatnak el, előkészületeket tehetnek íráshoz, olvasáshoz, de számos lexikális és gyakorlati tudásra is szert tehetnek. Az oktató társasjátékok a mindennapokra is felkészíthetnek, illetve felnőttes helyzetek megoldására is megtaníthatnak, de közvetett módon iskolai tudnivalókat is átadhatnak.

Vagyis nem hallás vagy olvasás útján tanítanak, hanem gyakorlat, próbálkozás és gyermekek által is érthető szituációk, példák által. Így az oktató társasjátékok, akár tanulási segítőként is alkalmazhatóak, amelyek révén kellemes formában pótolhatóak a hiányosságok, illetve magasabb szintekre emelhető a meglevő tudás.

Print Friendly, PDF & Email