Nem hivatalos oldal

Sokoldalú élelmiszer a gersli

Gersli

Az ember gyakran csak halad előre a mindennapokban, hogy elérjen valamit. Ha van egy kitűzött cél, akkor semmi más nem fontos, csakis az. Ez azonban nem mindig előnyös, főként akkor, ha figyelmen kívül hagyunk olyan szempontokat, akár az egészség. Sajnos, megesik, hogy kisebb gondunk is nagyobb a kiegyensúlyozott táplálkozásnál, de ennek meglesz aztán a böjtje. A rendszeres, hazánkban is termesztett gersli fogyasztása azonban mérsékelheti a tápanyagokban szegény élelmiszerek negatív hatását.

Nem mindenkinek álma azonban a gersli, más néven árpagyöngy elkészítése. El kell döntenünk, hogy feladjuk a megítélésünket egy étellel kapcsolatban, és már csak azért is elfogyasztjuk, hogy erőnlétünket javítsuk vele, vagy inkább maradunk az elképzelésünknél, amivel elszalasszuk, hogy számos hasznos ásványi anyaggal, vitaminnal töltsük fel szervezetünket.

A gersli igazán sokoldalú, hiszen megfelel levesbetétnek, köretnek, rizottónak, kásának egyaránt. Érdekes és elgondolkodtató tény, hogy azokon a vidékeken, ahol teljesen alapélelmiszerként használják, szinte ismeretlenek a szívbetegségek. Érdemes tehát még többet megtudnunk erről a termékről és rendszeresíteni otthoni felhasználását.

Lisztként is megállja a helyét, de hántolva akár azonnal, némi forrázást követően fogyaszthatóvá válik. A gersli, pontosabban az árpa még a Himalájában, 4000 méter magasan is megterem. Igen kedvezően, alig több mint 300 forint kilogrammonkénti áron megrendelhető a gersli a bulkshop.hu oldalon. Adjunk neki egy esélyt, és próbáljuk ki. Biztosan megszeretjük, és rendszeresíteni fogjuk fogyasztását.

Print Friendly, PDF & Email